Translate

zaterdag 13 april 2013

Essence - Stay Matt Lip Cream

Essence Stay Matt Lip Cream, lijkt alweer één van de vele 'uitvindingen' van Essence. Qua uiterlijk lijkt het heel goed op een lipgloss en mijn verwachtingen waren aanvankelijk niet echt hoog. Waarom niet? De lipproducten van Essence vond ik - tot nu toe - nooit echt spectaculair. Ze vervaagden zeer snel en ik ben niet iemand die lipstick of lipgloss later op de dag nog bijwerkt. Maar hoe zit het met deze matte lip cream?


Wat heb ik me enorm vergist in dit product! Je mag dus duidelijk niet op het uiterlijk afgaan.Wat is deze lip cream een geweldig ding. Essence Stay Matt Lip Cream, is absoluut niet te vergelijken met een lipgloss (buiten de uiterlijke kenmerken dan). Ik vind het wel raar dat het op de website van Essence wel terug te vinden is onder de rubriek 'lipgloss'. Het is namelijk vrijwel het tegenovergestelde, met zijn intense matte kleur.


In totaal zijn er (maar?) vier kleuren. Aangezien de andere lipproducten van Essence met niet zo goed bevielen, besloot ik de meest intense kleur mee te nemen. Het werd knalrood, nl Essence Stay Matt Lip Cream 04 Silky Red. Wat een geweldige pigmentatie! Deze lip cream is enorm mat en heeft een intense kleur. Bovendien hebben ze werkelijk een langdurige houdbaarheid en ruiken ze naar vanille!De applicator is vrij gewoon. Niks spectaculairs. Al vind ik achteraf gezien wel dat deze zeer moeilijk te 'deppen' is. Het is een romige substantie en tijdens het swatchen op mijn hand bleef het erg lang waterig, waardoor mijn kleding helemaal onder zat. Tijdens het uitproberen op mijn lippen droogde het dan weer wel zeer snel op.


Hieronder zie je nog een foto van de intense kleur op mijn hand. Geweldig toch?! Een nadeel aan deze lip cream vind ik dat het zéér mat op je lippen droogt. Bij een zwoele zomerdag mag dit geen probleem vormen. Maar als je van jezelf al droge lippen hebt, drogen ze mogelijks nog meer uit. Al is een simpele oplossing om wat doorzichtige Labello over de lip cream heen te brengen.


POSITIEF
- Zeer intense kleur
- Langdurige houdbaarheid op je lippen
- Lekkere geur (vanille)
- Romige substantie
- Heel erg mat

NEGATIEF
- Slechts 4 kleuren
- Té intens? Moeilijk minimaal aan te brengen
- Droogt je lippen mogelijks uit
- Zeer mat (misschien té voor sommigen onder ons?)
- Als je niet van de geur vanille houdt


Hebben jullie deze lip creams al uitgeprobeerd?

Liefs, 
J.

4 opmerkingen:

  1. Woooow, geweldige pigmentatie! Jammer dat het je lippen uitdroogt, ergens logisch omdat hij mat opdroogt. :) Zeer intens! Ik vind de matte finish juist wat hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb hem ook, en ik vind hem echt geweldig! ik ben ook erg fan van de geur :) xoxo Axelle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wow! Ik heb al veel goeds over deze lipglossjes gehoord. Misschien word het toch eens tijd om er eentje aan te schaffen! :D

    BeantwoordenVerwijderen