Translate

maandag 12 augustus 2013

8 fases van een relatie

Tijdens het surfen op het internet kwam ik plots een artikel tegen waarin stond dat er acht fasen in een relatie zijn. Ik vond het vooral grappig dat men denkt élke relatie te kennen en te kunnen plaatsen in één van deze acht fasen.


Fase 1: De kennismaking
Tijdens de eerste date vertellen mannen en vrouwen wel eens een leugentje om bestwil om aantrekkelijker over te komen.
Fase 2: Meligheid troef
Als de verschillende dates tot een relatie leiden, gedragen mensen zich dolverliefd en overladen ze elkaar met complimentjes en willen ze zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen.
Fase 3: Lekker comfortabel
Man en vrouw kennen elkaar al een tijdje en kunnen elkaars boertjes en windjes verdragen. Soms lachen ze er zelfs om.
Fase 4: De te comfortabele fase
Jullie delen echt alle informatie met elkaar en doen minder moeite om sexy te zijn in elkaars gezelschap. De sleur sluipt in jullie relatie.
Fase 5: De ergernissen
Weet je nog die windjes, boertjes en rondslingerende kledij? Nu vind je het helemaal niet meer grappig en begin je te denken dat je misschien weer als vrijgezel door het leven moet gaan.
Fase 6: De breuk
Als de ergernissen een climax bereiken, hak je de knoop door en beëindig je de relatie. De ene partner stort zich in de armen van een nieuwe vlam, de andere blijft verweesd achter en wentelt zich in herinneringen.
Fase 7: De tweede kans
Het koppel beseft dat ze niet zonder elkaar kunnen en geven hun relatie een nieuwe kans.
Fase 8: Het huwelijksaanzoek
Het botert opnieuw goed tussen man en vrouw en om dat te bewijzen, doet een van beiden een huwelijksaanzoek. Als het huwelijk niet vlot gaat, kan de cyclus – al dan niet na een echtscheiding - opnieuw beginnen vanaf de eerste fase.

Wat vinden jullie van deze fasen? Kom op, hoe kan het nu dat er werkelijk kan voorspelt worden hoe een bepaalde relatie verloopt. Zoals je ziet in fase 6, kent elke relatie een breuk?! Wat dan met mensen/koppels die niet uit elkaar gaan? Slecht, heel slecht, want het is niet volgens de fasen. Of nee nog erger, wat als mensen een fase overslaan?! Haha grappig dit artikel. Maar ik kan me langs de andere kant wel vinden in een aantal opeenvolgend fasen, zoals de eerste drie. Het is dus vooral vanaf de vierde fase dat ik niet meer helemaal overtuigd ben :-). Laat eens horen wat jullie ervan vinden!

Liefs
J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten