Translate

woensdag 6 juni 2012

WIST JE DAT? #1
1. Wist je dat je door chocolade kan vermageren?

Als je chocolade eet zal je verdikken, maar als je chocolade op je lichaam smeert zal je vermageren. Dit komt omdat er in chocolade een grote hoeveelheid cafeïne zit die gekend is om zijn vetverbrandende eigenschappen. Chocolade bevat ook talrijke mineralen die toxines verwijderen en de huid doen stralen. Ideaal dus tegen cellulitis en plaatselijke vetkussentjes.
---

2. Wist je dat de grootste hond ter wereld 2m40 groot was en 156 kilo woog?
biggest dog zorba

De grootste hond aller tijden heette Zorba. Inmiddels is zij overleden en staat dus niet meer in het Guinnes Book of Records. Maar tot op heden is er geen hond geweest die groter was als zij. Haar trotse eigenaar was Chris Eraclides uit Londen, Engeland. 
---

3. Wist je dat je in de ochtend langer bent dan in de avond?

Je tussenwervelschijven in je rug bevatten vocht en dit wordt in de loop van de dag uit je wervels geperst. Hierdoor zullen de tussenwervelschijven aan hoogte verliezen en zul je 's avonds dus kleiner zijn. Als je veel staat en rondloopt zal dit meer zijn dan als je veel zit of ligt. Tijdens je slaap wordt het vocht dan weer aangevuld. 

Het effect op je totale lengte kan oplopen tot enkele centimeters, waardoor je in de ochtend dus wel twee centimeter langer kan zijn dan in de avond. Naarmate je ouder wordt drogen de tussenwervelschijven meer uit en krimp je totaal zo'n 4 tot 6 centimeter.
---

4. Wist je dat garnalen achteruit zwemmen?
garnaal

Garnalen hebben geen vinnen zoals vissen om voort te bewegen in het water en dus moeten ze hun gehele lijf gebruiken. Ze trekken hun buik sterk samen waardoor ze snelheid maken, alleen zwemmen ze dus hierdoor wel achteruit.
---

5. Wist je dat vrouwen in het Romeinse tijdperk al gezichtscrème gebruikten?

De crème bestond er voornamelijk voor om het gelaat een bleke uitstraling te geven. Dit blijkt uit de analyse van een potje van ruim 1800 jaar oud. Het Romeinse potje werd vorig jaar gevonden en is door wetenschappers van de universiteit Bristol onderzocht. De crème bestaat voor 40 procent uit dierenvet, voor 40 procent uit stijfsel en voor de rest uit tin-oxide. Dit laatste ingrediënt zorgde voor de witte kleur.
---

6. Wist je dat verdrinking het grootste gevaar is in de woestijn?

In de woestijn regent het haast nooit, maar als het regent dan regent het zeer hevig. Dan storten zich enorme hoeveelheden water in dalen, waarvan men niet verwachtte dat er ooit water kon stromen, op niets vermoedende mensen die zich daar net bevinden. Deze verzwelgen iedereen die geen tijd meer heeft om te vluchten. Zo zijn er op deze manier in één weekend meer dan 300 vakantiegangers omgekomen in de Sahara.
---

7. Wist je dat de jongste moeder ter wereld slechts 5 jaar oud was toen ze haar kind kreeg?

Lina Medina was geboren op 27 september 1933 in Paurange in Peru. Haar ouders brachten haar naar het ziekenhuis omdat ze dachten dat Lina een tumor had. In het ziekenhuis bleek dat Lina zwanger was. Een maand later, op 14 mei 1939, werd haar zoon geboren door middel van een keizersnee. 

Het kind was helemaal gezond en woog 2700 gram bij de geboorte. Lina noemde haar zoon Gerardo, die opgroeide in de veronderstelling dat Lina zijn zus was. Op 10-jarige leeftijd ontdekte Gerardo dat Lina zijn moeder was. Gerardo overleed in 1979 op 40-jarige leeftijd aan een ziekte aan het beenmerg. Het is onbekend of er een connectie bestaat tussen deze ziekte en het feit dat zijn moeder zo jong was toen hij geboren werd.
---

8. Wist je dat de mens 4 keer rond de aarde loopt in zijn of haar leven?
Dit staat gelijk met ongeveer 180.000 km. Natuurlijk is dit slechts een gemiddelde en zijn er steeds mensen die meer of minder lopen in hun leven.
---


9. Wist je dat als je je rechteroog sluit, je nooit over je rechterschouder kunt kijken?
Ik zou zeggen: probeer het maar eens! Als je je rechteroog dichtdoet en je probeert over je rechterschouder te kijken zul je meteen merken dat je neus in de weg zit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het linkeroog + schouder. 
---


10. Wist je dat een vrouw gemiddeld 2 jaar van haar leven in een badkamer doorbrengt?
vrouw onder de douche


Om precies te zijn zelfs 2.2 jaar. Iedereen kent het ritueel wel. Lang douchen, lang optutten en nog 3 keer terug om te kijken of alles nog goed is (Betrapt!).
---


Ziezo, genoeg wist-je-datjes voor vandaag. Wat denken jullie ervan? 


(Extra: hebben jullie terwijl dat jullie dit lazen ook geprobeerd om met je gesloten rechteroog, over je rechterschouder te kijken? Als er nu een glimlach op  je gezicht verschijnt, heb ik toch enigszins invloed op jou, hihi!)
Liefs en tot morgen, 
J.

8 opmerkingen:

 1. Haha, ik moest inderdaad ook even proberen of je dan echt niet over je schouder heen kon kijken..

  xx
  www.xminimuis.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonde om chocolade op de huid te smeren .... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow shit.. bigassdog! XD Ah crap, ik wilde kijken, maar deed het niet, too bad! Als ik niet zo ziek was, had ik het gedaan hoor. xD Zo zie je maar weer, dit soort feitjes zijn altijd zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha heel veel hiervan wist ik niet nee, wel heel erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neen dat wist ik allemaal niet :) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen