Translate

donderdag 4 april 2013

De lente op je nagels

Officieel is het natuurlijk al even lente, al voelen we daar nog niet al te veel van. Hopelijk komt hier trouwens snel verandering in! Toch kunnen we dit lentegevoel al laten opborrelen, door middel van mooie vrolijke lente kleurtjes op onze nagels. Maar wat zijn nu de trends qua nagellak? Ik zet er een aantal op een rijtje voor jullie. Lees snel verder!

Cute

RECHT EN KORT
Deze lente en zomer zijn korte rechte nagels de trend. Laat dus die lange nagels achterwege en kies voor de makkelijke korte nagels. Geen gedoe meer, maar gewoon lekker handig.

MATTE FINISH
Wat we deze lente en zomer ook vaak zullen zien, zijn de matte nagels, oftewel de matte finish. Diverse merken zullen over de boeg komen met topcoats die zorgen voor deze matte 'kleur'. Zo heb je bijvoorbeeld OPI Matte Top Coat, een matte finish helemaal in lijn met wat er op de catwalks gesignaleerd wordt. Je nagellak krijgt op deze manier ook een totaal andere uitstraling.

BICOLORTREND
<b>3D of French manicure 2.0?</b><br><br>

Een 'gewoon' gelakte nagel volstaat trouwens niet meer als je echt hip wil zijn: simpel is passé. Of je daarom per se mee moet gaan in de 3D-nageltrend, waarbij kleine versierinkjes zoals diamantjes, kraaltjes of zelfs oogjes op de nagels worden gekleefd, willen we niet gezegd hebben. Erg praktisch lijken die volumineuze opzetstukjes immers niet, maar als statement kunnen ze uiteraard wél tellen. Gemakkelijker en net iets gesofisticeerder is de French manicure met een twist. Vergeet de rozige base coat en het witte randje, voortaan houden we het iets minder subtiel door nagel en nageltip in een andere, contrasterende kleur te lakken. Een trend die voor iedereen kan, want je houdt de kleurenmix zo rustig (of zo extreem) als je zelf wilt. Speel op veilig door wijnrood te combineren met een nude tip, of knal door opvallende kleurtjes te mixen. Ook fijn: matte nageltips op hoogglansnagels of een opvallend glitterrandje. De bicolortrend, waarbij je op één nagel twee kleuren combineert, zien we ook in andere gedaanten opduiken. Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van de tips, de halve maantjes bij je nagelbed aanzetten in een contrasterende tint. Of je gaat voor diagonal nails, waarbij twee kleurvlakken door een nette, diagonale lijn van elkaar gescheiden worden.
<br><br>Beeld: Estée Lauder Nail technique Purple MoonEen 'gewoon' gelakte nagel volstaat niet meer als je echt hip
Hallyu Nails | via Tumblrwil zijn. Vergeet de rozige base coat en het witte randje van de Frence manicure, voortaan houden we het iets minder subtiel door nagel en nageltip in een andere, contrasterende kleur te lakken. Een trend die voor iedereen kan, want je houdt de kleurenmix zo rustig of extreem als je zelf wilt. Je kan ook bijvoorbeeld in plaats van de tips, de halve maantjes bij je nagelbed aanzetten in een contrasterende tint of je gaat voor diagonal nails, waarbij twee kleurvlakken door een nette, diagonale lijn van elkaar gescheiden worden. 

ZWARTWIT
Wit en zwart domineren dit seizoen niet alleen het modebeeld, ook op je nagels zijn de oerkleuren (liefst in combinatie met elkaar) een succesnummer. 

...love Maegan : Metallic Nails Trio & General Valentine's Day Romanticism...METALLIC
Net zo chic en mysterieus is metallic. Goud, zilver, koper of kleuren met een metallic finish zijn helemaal terug.


KLEUR BEKENNEN
Ombre nails | via TumblrSmaragdgroen doet het zeer goed deze lente en zomer. Andere verwante groentinten als munt of jade zien we overal opduiken. Ook op onze nagels dus. Niet nieuw, maar wel erg zomers zijn de felle knalkleurtjes. Fluotinten en krachtige pasteltinten. 

OMBRE
Wie het een tikkeltje speelser wil, kan kiezen voor een ombre manicure. Hierbij lak je elke nagel van je hand in een andere tint van dezelfde kleur. Dit meestal van licht naar donker. Ook het ombre-effect door middel van een spons op de nagels en dus op elke nagel hetzelfde effect is helemaal in.
Nails

TEXTUUR
Twitter / DaniVazquezweb: hey hey nails http://t.co/MO7pLxDdkeAlsof dit alles nog niet genoeg is, is er ook de plotse aandacht voor textuur. Zoals je hierboven al zag is nagellak met een matte finish hier een voorbeeld van. Verder maken ook het tegengestelde, nl extreme glans en shiny gelfinish hun opmars dit seizoen. Een andere populaire textuur zijn de caviar nails, waarbij de nagels met kleurige micropareltjes worden bedekt. Maar ook dit kan gekker, met een subtiel laagje pluche bijvoorbeeld. Daarvoor hoef je niet aan de slag met je oude knuffelbeer, maar alle grote nagelmerken pakken dit seizoen uit met al deze soort textuurlakjes.

Je merkt het dus al: er is keuze genoeg deze lente en zomer. Heerlijk al die zomerse kleurtjes, vinden jullie ook niet?


Liefs,
J.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten