Translate

donderdag 25 juli 2013

Tips voor sprekende ogen

Tumblr | via Tumblr

Als je aan anderen vraagt 'wat vind je het mooiste aan jezelf?', hoor je vaak hetzelfde antwoord namelijk 'mijn ogen'. Ogen zijn hiernaast ook heel belangrijk in communicatie naar anderen toe. Het bepaalt namelijk vaak hoe een boodschap geïnterpreteerd wordt. Het kan dan ook handig zijn om deze extra in de 'kijker' te zetten. Hiervoor zijn verschillende kleine trucjes. Ik zet de vijf belangrijkste op een rij.


1. DE BASIS
Een goede basis is voor elke make-up heel belangrijk. Het is daarom noodzakelijk om eerst en vooral je ogen goed schoon te maken. Dit kan snel met wat water en/of ooglotion op een wattenschijfje.

Nadat we dit gedaan hebben, is het handig om een oogschaduwbasis op en onder je ogen aan te brengen. Op deze manier blijft je oogschaduw veel beter zitten. Je kan ook poeder of foundation gebruiken als je geen oogschaduwbasis hebt.2. ZWARTE EYELINER EN MASCARA
Als je eyeliner, oogpotlood en of mascara aanbrengt lijken je ogen gauw een stuk sprekender. Voor een mooi natuurlijk effect kan je voor bruin gaan. Maar als je de eyeliner en mascara echt wil laten opvallen, gebruik je zwart. Door het zwarte lijkt het wit van je ogen nog witter en worden je ogen letterlijk omlijnt. Dit zorgt dan alweer voor een zeer wakker effect.
3. LICHTE KLEUR IN JE BINNENSTE OOGHOEK
Een lichte kleur (eventueel met lichte glitters) breng je voor sprekende ogen aan in je binnenste ooghoek en op je wenkbrauwbot. Hierdoor worden je ogen ook iets groter. Je ziet er meer uitgeslapen uit.
4. WIT OOGPOTLOOD
Door het aanbrengen van een wit, lichtroos of huidskleurig oogpotlood op de onderste waterlijn, zien je ogen er groter en frisser uit. In de zomer kan het ook leuk zijn of een fel kleurtje te gebruiken zoals blauw of groen.5. WIMPERKRULLER
De laatste tip is een wimperkruller. Krul je wimpers naar boven en je ogen zijn meteen meer wakker. Het kan een enorme verandering zijn, door dit simpel trucje. Je krijgt een meer open blik en je wimpers lijken langer.

Hebben jullie iets gehad aan mijn tips? Of hebben jullie nog andere tips? Laat het achter in de reacties!
Liefs, 
J.

5 opmerkingen: