Translate

dinsdag 23 juli 2013

Zelf popcorn maken


Vandaag een heerlijke DIY voor jullie op het gebied van eten. Ik heb namelijk 'zelf' popcorn gemaakt. Ideaal voor een avondje film, thuis. Goedkoper, sneller en makkelijker dan naar de cinema! In dit artikel leg ik jullie hoe en wat uit om bovenstaande lekkere popcorn te fabriceren.WAT?


Ga naar de dichts bijzijnde Action in jouw buurt en koop deze verpakking. Je hebt de keuze tussen 'zoet' en 'zout'. Ik  heb zoals jullie kunnen zien gekozen voor 'zoet', maar dit is natuurlijk persoonlijk (misschien dat ik de zoute ook wel nog eens uittest).


HOE?


Zoals jullie kunnen lezen staat op de achterzijde van de doos perfect uitgelegd hoe je aan de slag moet. 
Eerst en vooral open ik de doos en zie het bovenstaande. Drie papieren zakjes die ingepakt zijn in aparte plastic zakjes.De aparte plastic zakjes zien er zo uit. Er staat op deze verpakking ook nog eens extra goed uitgelegd hoe en wat je moet doen voor de popcorn te maken. Ook de afbeeldingen vind ik eigenlijk heel duidelijk. Ook leuk dus voor als je dit samen met kindjes wil maken!Ik neem het kartonnen zakje uit de plastic. Je voelt duidelijk de maiskorrels in de zak zitten. Vervolgens doe ik de microgolfoven open. Hup de zak erin en de 2 buitenste 'flappen' moeten trouwens naar boven liggen (niet naar onder anders lukt het niet!). De zak moet zo'n 3 minuten in de oven blijven. Stilaan hoor je steeds meer en meer geplof. Dat is de mais die springt en zo een popcorn wordt. Wanneer je geen geplof meer hoor, haal je het uit de microgolfoven. Maar pas op: de zak is heel warm!!Zo ziet de zak er uit als hij net uit de microgolfoven komt. Het is heel belangrijk dat je hem nog even op tafel laat afkoelen zonder hem al te openen. Na 5 minuutjes te wachten, kan je hem voorzichtig open maak. Mmm die geur, heerlijk! 

 

En zo ziet de popcorn er dan uit als hij klaar is.


Hebben jullie nu ook zin gekregen in popcorn? Heeft iemand van jullie de zoute versie eigenlijk al geprobeerd? Laat het me weten!

Liefs, 
J.


2 opmerkingen:

  1. Lekker! Al zou ik zelf voor de zoute versie kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaaaah, nam! Zelf heb ik liever zout of de kaasvariant. Maar gurl, ik heb respect voor je dat je het niet hebt laten burnen. Bij mij gebeurt dat altijd! Echt altijd! :') De eerste zak schrijf ik automatisch af, die verbrandt altijd. Smart om ze nog even in de zak te laten zitten, dan krijg je dat alles natuurlijk goed de zoete smaak krijgt. :) Leuk artikel joh, leerzaam ook!

    BeantwoordenVerwijderen