Translate

vrijdag 12 juli 2013

Zomerse beauty blunders (en tips)

danbo summer

Zon zon zon, iedereen smacht ernaar. Zeker tijdens deze zomermaanden. Maar de hitte kan ook een aanslag op je uiterlijk betekenen. De zomer is een tijd waarin de meeste beauty blunders worden gemaakt. In dit artikel bespreek ik er een aantal, die je maar beter probeert te vermijden (én tips om ze op te lossen als het al te laat is).


1. Uitgelopen mascara en oogpotlood door zweet


Stel je eens voor, een mooie warme dag en een prachtig zwembad aan het hotel. Eindelijk verfrissing! Vol overgave duik je er in, maar je bent vergeten dat je mascara niet waterproof is. %#'!%$£&# !!!!! Je kunt je wel voorstellen hoe je ogen en gezicht er nu uitzien...

Tip (!)
Sla voor de zomer voldoende waterproof make-up in. Gebruik ook zeker geen koolpotloden voor je ogen! Dit geldt niet enkel voor als je gaat zwemmen, maar ook door zweten kan mascara en oogpotlood flink uitlopen. Kies in de zomer ook voor lichtere kleuren mascara en oogpotlood.


2. Kroezelende lokken

Kroezelig haar, dat lijkt op stro. Kom je van een dagje zee, dan weet je vast wat ik bedoel!

Tip (!)
Je mag je haar tijdens de zomer vaker wassen dan normaal, aangezien je dan meer talg produceert. Een haarmasker kan ook droge huid en dode huidcellen elimineren. Eindig een wasbeurt met wat koud water om je hoofdhuid te stimuleren en het kroezelen te beperken. Laat ook je haar aan de lucht drogen, het laatste wat je wil is nog meer warmte op je hoofd! Hoe meer je hydrateert, hoe minder je haar kroezelt. Gebruik dus een voedende shampoo én conditioner. Voor een glanzend effect kan je olie en of serum gebruiken.


3. Uitgesmeerde foundation

Poeder foundation of andere sterk dekkende foundation laat je maar beter links liggen op warme zomerdagen. Het kan gaat uitlopen, klonteren én de huid verstikken. 

Tip (!)
Wil je toch imperfecties wegwerken? Kies dan voor een getinte dagcrème of een BB-crème. Deze hebben een lichtere formule, maar bieden toch een goede dekking. Veel van deze crèmes hebben zelfs een SPF en beschermen je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. 


4. Onzuivere huid

Omdat je op warme dagen regelmatig zweet, heb je ook meer kans op puistjes en andere onzuiverheden.

Tip (!)
Neem steeds vochtige doekjes bij de hand om je gezicht, nek en rug mee te reinigen. Zorg er ook voor dat je genoeg smeert. Wees niet zuinig met vochtinbrengende crème, maar ga wel voor een lichte variant!5. Voeten en benen

Ledematen die het vaakst vocht ophouden, lijden het meeste onder de hitte. Zeker de voeten en benen. 

Tip (!)
Zorg dat je deze lichaamsdelen regelmatig afkoelt. Het kan bijvoorbeeld met een simpele waterspray. Het is belangrijk om onder andere zwellingen te vermijden én het geeft een boost aan de circulatie. Vermijd ook die melkwitte benen onder een zomerjurk en gebruik op tijd af en toe een zelfbruiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten