Translate

maandag 11 juni 2012

BON APPETIT #2 - Pasta met zalm

Vandaag toon ik jullie voor de tweede maal op rij een gemakkelijk én superlekker receptje. Het belangrijkste ingrediënt is deze keer: zalm. Het is natuurlijk geen vrijdag, visdag. Maar toch gaan we vandaag met een lekker (en goedkoop) stukje vis aan de slag.
Je kan zalm vers kopen, maar in vele supermarkten ook gewoonweg in de diepvriezer. Meestal wordt dit per twee stuks verkocht en je moet ongeveer 1 stuk per persoon voor dit recept rekenen.

De meeste mensen vinden zalm één van de lekkerste vissoorten die er bestaan. Deze vissoort komt oorspronkelijk vanuit rivieren op het noordelijk halfrond, maar leven tegenwoordig wereldwijd door de vele uitzettingen. Vroeger werd er veel op zalm gevist, maar tegenwoordig wordt zalm ook veel gekweekt. Dit gebeurt vooral in het noorden, zoals Zweden, Noorwegen en Canada. Het is over de hele wereld een geliefde vissoort om te eten, maar is het ook gezond?

Ja hoor! Zalm is een vette vis en bevat een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren. Daarnaast draagt het consumeren van vis indirect bij aan een verbeterde verhouding van omega-6 vetzuren en omega-3 vetzuren en wordt het in de plaats van minder gezonde voedingsmiddelen, zoals vlees, gebruikt.

Deze omega-3, visolievetzuren hebben een positieve invloed voor verschillende zaken van het menselijk lichaam. Als eerste veroorzaken visolievetzuren een lichte daling van de bloeddruk van personen met een hoge bloeddruk. Ten tweede lijken omega-3 vetzuren uit vis ook de samenklontering van bloedplaatjes te verminderen en een anti-aritmisch effect te hebben. 

Bovendien is zalm goed voor een goede groei van het lichaam en is het goed voor onze hersenen, zenuwen, huis en ogen en zelfs zou het een goede werking hebben op depressies. 

Genoeg gelezen, tijd voor actie! Om tot actie over te gaan moet je volgende ingrediënten in huis hebben. De precieze hoeveelheid kan je gerust zelf inschatten.
- Pasta
- Zalm
- Kruidenkaas
- Bieslook
- Water
(Niet veel speciaals dus hé?!)

Hieronder heb ik een filmpje gemaakt met hoe je het precies moet klaarmaken. Smakelijk én denk eraan: eet zeker tweemaal per week vis (kruidenkaas in dit recept is natuurlijk niet supergezond, maar zorgt wel voor een lekkere en smeuïge smaak).Mjammiee, nogmaals smakelijk en laat me weten hoe het jullie smaakt!
Volgende week maandag, weer een nieuw receptje.

Liefs, 
J.3 opmerkingen:

  1. Het klinkt misschien niet speciaal, ik vind van wel hoor! :D Maar het lijkt mij echt goddelijk weet je dat?! Ik lust geen zalm, heel vervelend, want het ziet er altijd zo lekker uit. Misschien dat ik hem ooit eens ga proberen, voorheen kon ik zalm niet luchten.. Die geur.. juk, maar inmiddels probeer ik soms een stukje en ga ik over mijn nek, maar steeds minder! OOIT. OOIT. Eet ik een zalm op xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMM ziet er goed uit ! Ik ga het zeker eens proberen ! Ik hou van makkelijke (gezonde) gerechten, dus deze moet ik echt eens proberen. X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb het vandaag gemaakt en tis echt suuuuper lekker !

    BeantwoordenVerwijderen