Translate

dinsdag 28 augustus 2012

Gezichtsoefeningen


Hoeveel mensen sporten er niet om er lichamelijk goed uit te zien, om het lijf op en top te houden? Natuurlijk is dit heel erg goed voor je lichaam en geest, het is dan ook belangrijk om het lichaam langer fit en 'jong' te houden. Maar wist je dat we ook 46 aangezichtsspieren hebben? En deze train je niet door te joggen hoor.
(1) Tumblr
Ons lichaam geven we alle aandacht, maar het zijn juist die lichaamsdelen die we het meeste van de tijd bedekt houden. Je gezicht daarentegen is de hele tijd zichtbaar. Maar hoe vaak trainen jullie dit per week? Je kan namelijk wel degelijk je gezichtsspieren trainen, deze sterker maken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

TIPS VOOR EEN STRAKKE HUID
Na het 25ste levensjaar neemt de productie van collageen af. Hierdoor gaat de huid verouderen en kunnen er rimpels ontstaan. De huid zal ook slapper worden. Maar ook voor deze leeftijd kunnen verschillende effecten van buitenaf een grote invloed uitoefenen op je huid. Hieronder een aantal tips:

> Pas op in de zon, want nummer 1 oorzaak van rimpels is zon.
> Gebruik altijd zonnecrème.
> Zet uw zonnebril op om de huid rond uw ogen beter te beschermen.
> Eet gezond. Groenten en fruit zitten vol goede stoffen die de veroudering vertragen.
> Stop met roken. Roken heeft enorm veel invloed op de huid.
> Sport een paar keer per week. Het is uitstekend voor de huid.
> Ontspan u! Het stress-hormoon cortisol veroudert namelijk je huid.


GEZICHTSVERZORGING
Je huid wordt constant blootgesteld aan zon en wind en aan bijvoorbeeld de droge lucht van de verwarming. Dit zijn factoren die stuk voor stuk je huid kunnen uitdrogen. Het is daarom belangrijk om je huid dagelijks te verfrissen en te reinigen. 

Een schone huid is van groot belang. Je huid is na één dag zonder make-up al vuil aangezien stof en het vuil in de lucht zich hechten aan het vet op de huid (bah!). Het is daarom verstandig tenminste tweemaal per dag uw gezicht te reinigen. Het liefst voordat je make-up aanbrengt 's ochtends en natuurlijk 's avonds na een zware dag en voor het slapen gaan.

GEZICHTSFITNESS
Nu geef ik kort voor elk onderdeel van het gezicht enkele oefeningen. Misschien dat elke maand wat andere oefeningen op mijn blog zet, ik weet het nog niet! De oefeningen nemen slechts 5 minuten in beslag, dat kan en mag je dus niet weerhouden. Je kan deze het beste uitvoeren als je in een gemakkelijke stoel of zetel zit met een hoge rugleuning. Houdt een handspiegel in uw hand zodat je goed kan zien wat het effect van de oefening is op de spieren in je gezicht.

VOORHOOFD
De rimpels in je voorhoofd kan je op een vrij eenvoudige manier verzachten. Open uw ogen zo wijd mogelijk (zonder dat je, je wenkbrauwen fronst). Concentreer je op een punt voor u gedurende 10 seconden. Herhaal deze oefening 5 keer kort na elkaar.

MOND
Spreek heel langzaam en zeer goed gearticuleerd de letter O uit. Eerst spreekt u de O uit met de lippen vooruit en daarna met de mond zo ver mogelijk open. Herhaal deze oefening 4 keer.

NEUS
Glimlach en duw met beide handen uw lachplooien met uw vingertoppen omhoog. Herhaal deze oefening ongeveer 25 keer.

LIPPEN
Hou uw lippen lekker vol en doe de volgende oefening: houdt uw wenkbrauwen ontspannen en blaas een handkusje weg. Tuit uw lippen hierbij goed. Herhaal dit 4 keer. Klaar? Leg dan uw wijs- en middelvinger tegen uw lippen en herhaal deze beweging ook vier keer.

OGEN
Onder je ogen is het vaak een beetje gezwollen, vooral als je 's ochtends opstaat. Een goede oefening hiervoor: plaats u middelvinger en wijsvinger onder uw oog net naast uw  neus. Met beide handen, dus onder beide ogen. Maak vervolgens met beide vingers een drukkende beweging, schuif beide vingers een beetje op en maak dezelfde drukbeweging. Volg zo lichtjes de hele rand van uw oogkas. 3 keer herhalen.

WANGEN
Leg je lippen gewoon op elkaar, dus doe je mond dicht. Leg vervolgens je handen plat op uw wangen en trek de huid zachtjes naar achteren. Terwijl u in deze stand blijft zitten, tuit je jouw lipppen en doe je net alsof je iemand een kusje geeft. Deze oefening mag je 3 keer herhalen.
- - - - -
Voila, dit waren 6 korte tips om ook je gezicht dagelijks te trainen. Er komt waarschijnlijk binnen een aantal weken weer een artikeltje online met andere tips om diezelfde én andere gezichtsdelen te trainen.

En lieve mensen, probeerden jullie de oefeningen uit terwijl jullie dit artikel lazen? Perfect, we gaan samen voor een strakke huid!

Liefs, 
J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten