Translate

zondag 19 augustus 2012

Mascara - Tips en trucs

Mascara. De meeste meisjes, vrouwen onder ons maken hier (bijna) dagelijks gebruik van. Er bestaan verschillende kleuren, vormen en prijsklassen in mascara. Maar kan je werkelijk iets doen om op een betere manier gebruik te maken van jouw mascara? Kunnen we het nut vergroten door enkele tips en trucs? Ik denk het wel!

 

Wil je dé perfecte wimpers, dan denk ik dat je beter opteert voor valse wimpers en dergelijke. Al ben ik hier zelf geen echte voorstander van. Maar door enkele simpele handige tips kunnen we wel iet of wat het effect van valse wimpers creëren. 


1. Een wimperkruller
Gebruik een wimperkruller voordat je je mascara opdoet. Gekrulde wimpers lijken breder en zorgen voor een open, stralende blik. Om je wimperkruller optimaal te gebruiken, kan je hem eerst heet maken met een haardroger. Dit doe je door een vijftal seconden je haardroger op de warmste stand over de wimperkruller te bewegen. Voel natuurlijk wel even of het niet te heet is. Krul hier vervolgens je wimpers mee.

2. Mascaraprimer
Tegenwoordig vind je in de winkel primers, speciaal ontwikkelt voor de wimpers. Dit bedekt je wimpers met een zekere grondlaag waardoor je wimpers minder snel aan elkaar vast klitten. Deze grondlaag moet je voor de eigenlijke mascara aanbrengen. Wat ook prima als mascaraprimer kan fungeren is een doorzichtige mascara, die gewoonweg al jaren bij de drogist te verkrijgen is.

3. Dun en kort
Gebruik dunne, korte borsteltjes. Met een dunne mascaraborstel bereik je namelijk veel gemakkelijker de wimpers in de ooghoeken. Korte borsteltjes zorgen dan weer voor een betere controle.

4. Start! 
Zet aan, aan de basis van de wimpers. De illusie van lange wimpers bekom je door mascara aan te brengen bij de basis van de wimpers in plaats van alleen maar aan de uiteinden van de wimpers. 

5. Pomp niet
Waarschijnlijk weet iedereen dit wel, maar... pomp niet met je mascaraborsteltje in het potje. Het borsteltje op en neer bewegen brengt lucht in de mascarahuls, waardoor de mascara veel sneller uitdroogt dan zou mogen. Het gevolg hiervan is dat we deze dan veel sneller moeten weggooien. 

6. Buig
Buig het borsteltje van je mascara eens. Sommigen vinden dit fijner werken, anderen totaal niet. Het borsteltje buigen in een rechte hoek, zorgt er volgens professionals voor dat je meer controle hebt over de mascara en het beter op alle plaatsen kan aanbrengen. Je bereikt ook veel meer wimpers op deze manier. Dat willen we toch?!

7. Een zuiver, proper mascaraborsteltje is belangrijk
Mascaraborsteltjes kan je kopen en/of recycleren. Een oud mascaraborsteltje kan je bijvoorbeeld zeer eenvoudig reinigen met oogmake-upremover. Daarna moet je het grondig wassen met heet water en eventueel ook zeep. Laat het natuurlijk goed drogen vooraleer je het terug gebruikt. Als je met een zuiver mascaraborsteltje langs je wimpers gaat, zul je merken dat je veel meer bereikt dan steeds het vuile te gebruiken.

8. Klonters? Kam & Zigzag!
Schaf jezelf een handige wimperkam aan. Dit om klonters te vermijden. De platte versie van de mascararoller is ideaal om klonters en geklitte wimpers te vermijden. Je kan je wimperhaartjes van elkaar scheiden en de mascara gelijkmatig verspreiden. Minder last van klonters heb je trouwens ook als je het teveel aan mascara van het borsteltje afveegt.  Je kan hiervoor een gewoon zakdoekje gebruiken. Wanneer je wimpers klonteren, hangen ze vaak tegen elkaar aan. Een simpele tip: tandenstokers. Door deze handige stokjes kan je ze zorgvuldig van elkaar spreiden. Ook door te zigzaggen krijg je veel minder klonters. 

9. Knipoog
Knipper met je ogen en meer bepaald met je wimpers op het borsteltje van je mascara. Op deze manier zullen vooral de uiteinden van je wimpers een extra laagje mascara krijgen. Ze zien er dus voller uit!

10. Tweede laag
Neem je tijd, maar ook niet te traag! Een klontervrije tweede laag mascara breng je namelijk het beste aan als de eerste laag nog niet droog is. Is dit wel het geval, bestaat het risico dat je wimpers aan elkaar gaan klitten of dat er klonters ontstaan. En dit willen we natuurlijk absoluut niet. 
Vraag van vandaag: kennen jullie nog tips om mascara op een goede, natuurlijke manier aan te brengen en om je mascara zo lang mogelijk goed te houden? Binnenkort komt er  trouwens een review over één van mijn lievelingsmascara's. 

Liefs en tot snel, 
J.2 opmerkingen: