Translate

zaterdag 1 september 2012

Braidy bunch

Vlechten is romantisch, vlechten is lief, maar vlechten is zeker en vast ook hip. Een mooie vlecht in je haar krijgen is niet altijd even eenvoudig. Bij lang stijl haar gaat het doorgaans veel beter dan bij krullend haar. Maar toch zijn er manieren om tot een mooie warrige vlecht te komen. Een kapseltrend in 2012 was en is nog steeds de Braidy bunch. Hierbij zoekt de vlecht het hogerop. Bovenop het hoofd welteverstaan.

Moschino s/s 2012

Ik ben zelf een grote fan van de warrige vlecht bovenop je hoofd. Te strak is niks voor mij. Hieronder zie je een aantal zeer mooie voorbeelden.
Maar hoe maak je nu zo'n mooie vlecht bovenop je hoofd? Dat leg ik je zo goed mogelijk uit. Zorg ervoor dat je speldjes, haarspray en een kam bij de hand hebt.

ZO DOE JE DAT
> Maak een middenscheiding en verdeel een beetje stylingspray door je haar.

> Pak een flinke pluk haar bij je linkeroor en begin met vlechten. Vlecht steeds een beetje meer naar boven. Het invlechten van het zogenaamde 'kroontje' gaat zoals de Franse vlechttechniek. Die gaat als volgt: je vlecht steeds iets verder naar boven en pakt steeds een plukje haar van voren mee. Dit plukje vlecht je weer mee met de vlecht waarmee je bent begonnen. De vlecht zet je als laatste vast met een schuifspeldje. Let wel: de vlechten mogen, of beter gezegd: moeten, lekker messy zijn. Piepen er plukjes uit? Des te beter dus.

> Is de linkerkant gelukt? Herhaal voor de rechterkant dan de stap hiervoor. Fixeer de vlecht met een goeie wolkhaarspray.

> Tijd voor de rest van het haar. Deze lokken ga je ook invlechten volgens de Franse vlechttechniek, maar dit keer pak je al het haar in één keer mee. Let op: zorg dat je invlecht richting het rechteroor. Gelukt? Verstop het einde van de vlecht dan met speldjes in het gevlochten kroontje. Zo lijkt het net alsof de vlechten in elkaar overlopen.

> Nog flink wat haarspray over de coupe en klaar is kees.Oké, ik weet het, het vergt wat oefenwerk. Maar denk eraan dat het messy mag zijn en dus zeker en vast niet erg is mocht er iets misgaan. Veel succes!

Liefs, 
J.     

1 opmerking:

  1. Oeh, leuk! I like! Ik ga de laatste eens namaken. Het lijkt heel erg op het kapsel wat ik altijd heb als ik zeg maar de krulspelden heb ingerold, maar dan met speldjes. Zodat je krullen krijgt, zonder rollers zeg maar. Heel fancy, maar wilde hem nog wat klassieker maken, goede inspiratie picture, thank you!

    BeantwoordenVerwijderen