Translate

zondag 5 mei 2013

Mei 2013

Vorige woensdag was het dag van de arbeid en was (bijna) iedereen thuis. Een dagje rust in het midden van de doordeweekse arbeid. In België wordt deze eerste mei ook wel Feest van de Arbeid genoemd en verwijst het naar de feestdag van de socialistische en communistische arbeidersbeweging. Maar ik denk dat ik deze dag zoals de meesten onder ons gewoon zie als een dagje 'verlof'! Wat is er typisch aan de maand mei?

may  | via Facebook


FEESTDAGEN
Als mei geen maand van feestdagen is, weet ik het ook niet meer (ik spreek nu voor België). Zoals al in de inleiding aan bod kwam is er 1 mei. Maar deze is natuurlijk al voorbij. Verder heb je nog de volgende feestdagen in de maand mei:
- 9 Mei: Onze Lieve Heer Hemelvaart 
- 10 Mei: de meesten maken de brug met het weekend, dus ook verlof
- 19 Mei: Pinksterdag
- 20 Mei: Pinkstermaandag


DE BLOEM VAN DE MAAND MEI - DE LELIE


De lelie is al jaren de bloem van de maand mei en er worden verschillende symbolische betekenissen aan deze bloem gegeven (kuisheid, deugd, wijsheid, ridderlijkheid, royalty, schoonheid, moeder, zoetheid, maagdelijkheid en zuiverheid).

De oranje varianten staan blijkbaar voor haat. Dus hier zou ik wel voorzichtig mee zijn. De andere kleuren, staan voor andere betekenissen bijvoorbeeld: wit = 'het is hemels om bij je te zijn' en geel = 'ik loop op wolken'. Het is dé perfecte bloem voor mensen die geboren zijn in de maand mei.MOEDERDAG

little wobblies happy mothers day greeting cards from Zazzle.com

Het is niet toevallig dat de lelie onder andere voor moeder staat, want deze maand is het natuurlijk moederdag. Volgende week zondag 12 mei is het moederdag en dit staat natuurlijk op ieders kalender gegrift. Op mijn blog zullen ook een aantal tips komen qua cadeaus voor je moeder.


GROENTEN EN FRUIT

Perfect Food

Rekeninghoudend met het milieu, is het belangrijk om je bewust te zijn van je aankopen in de winkel. Zeker wat betreft groenten en fruit deze maand. Bovendien zijn deze groenten en fruit ook heel wat beter van smaak, als je ze in het goede seizoen koopt.


Groenten die volop verkrijgbaar zijn in mei: andijvie, groene asperge, witte asperge, bloemkool, broccoli, champignons, koolrabi, kropsla, peultjes, postelein, raapsteel, radijs, rode bietjes, sla, snijbiet, spinazie, spitskool, waterkers en wortel. Wat fruit betreft, ga je deze maand het beste voor: aardbeien, ananas, appel, banaan, grapefruit en sinaasappel. Ideale combinatie voor een lekkere smoothie (binnenkort vind je op mijn blog recepten voor een heerlijke smoothies).


HET WEER

Summer 2013... | via Facebook


Jeeeej de zomer komt. Ze is er nog niet, maar ze komt wel. Af en toe komt ze in mei doorheen de wolken en zien we ze (hopelijk) steeds meer. Ook in April hadden we al een aantal zonnige dagen. Hopelijk in mei ook (en meer dan een aantal...).


- - -
Hebben jullie nog leuke dingen gepland in mei?
Liefs, 
J.

1 opmerking: