Translate

zaterdag 20 juli 2013

10 heerlijk gezonde snacks

Quotes on pictures – my favorite motivation! | Extraordinary Contents

Ben jij ook zo gek op eten? Het is belangrijk dat je bewust bent van wat je precies allemaal in je mond stopt. Gezond eten en drinken is niet alleen goed om in vorm en slank te blijven, maar het is ook goed voor je huid en je energie. Af en toe iets lekker ongezond is helemaal niet erg, maar probeer je toch eerst en vooral te focussen op gezonde snacks. Klik verder voor 10 heerlijk gezonde snacks.


Strawberry smoothie1. SMOOTHIE
Maak een lekkere fruitsmoothie. Doe dit met je favoriete fruit gemengd met melk of yoghurt. Eventueel kan je er ook wat granen en vezels doorheen doen. Je zal merken dat je maag zelfs behoorlijk gevuld is van zo'n yoghurt-smoothie. 


2. NOTEN / GEDROOGD FRUIT
Neem een handje gezonde nootjes en of gedroogd fruit in plaats van die zak chips of zak ongezonde nootjes. Je kan ze ook lekker in een bakje muesli met melk of yoghurt mengen.

(6) fruits | Tumblr

3. GROENTEN
Pak wat wortelsticks, selderij, komkommer, paprika,... en maak een dipsausje. Dit kan je bijvoorbeeld doen door magere yoghurt te mengen met salsa. Dippen maar! (Ook ideaal als aperitiefhapje als er vrienden komen).


4. KOUDE SNACK?!
FruitOok zin in iets kouds, maar geen calorie-arme ijsjes in de buurt? Dip bananen in yoghurt, rol ze in geplette muesli en zet ze in de vriezer. Heerlijk verfrissend!


5. FRUIT
Natuurlijk is fruit ideaal als gezond tussendoortje. Maar let wel op! Bijvoorbeeld bananen mag je maar 3 x per week eten. Ook in druiven zit zeer veel suiker. Het mag wel, maar overdrijf niet met dit soort fruit. Neem dan liever een appel of watermeloen!


My Life In Pictures | Teskuh.nl6. SOEP(JE)
Als 4-uurtje kan je ook een lekker soepje nemen, bijvoorbeeld van Cup a Soup. Het is een opkikkertje en bevat niet veel calorieën. Ook hierbij zal je een kort voldaan gevoel hebben.


7. MUESLIREPEN
Deze vind je haast in elk warenhuis. Je hebt ze met gedroogde vruchten, met nootjes, zelfs met chocolade. Een gezonde snack die je makkelijk kan meenemen naar je werk of naar school.

Olives <3 | via Tumblr
8. OLIJVEN
Olijven zijn heerlijk, zeker in de zomer. Ze bevatten behoorlijk wat vet, maar het is natuurlijk vet en dus niet zo erg als snoep. Lekkere knabbel tussendoor.


9. ZOUTE STOKJES
Je kent ze wel, die zoute stokjes voor bij aperitief. Het is niet altijd handig om hier af te blijven. Maar op zich is het wel een goede snack. Neem er een aantal mee naar je werk of school en niet de hele zak, anders blijf je er heel erg moeilijk af...


10. RIJSTWAFEL
Heel veel honger? Neem een rijstwafel en beleg hem met komkommer en zalm. Heerlijk verfrissend, vullend én toch gezond. Ideaal toch?








Zo, hier kunnen jullie denk ik wel even mee vooruit? Hebben jullie nog makkelijke, magere receptjes? Altijd welkom! Laat hieronder een berichtje achter...

Liefs, 
J.

2 opmerkingen:

  1. Hmm, smoothies vind ik echt heerlijk! En ik probeer me de laatste tijd aan 2 stuks fruit per dag te houden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. SMOOTHIES FTW! Ik houd van smoothies, vooral homemade smoothies en dan met frozen fruit.. Oh goddelijk! Popcorn, zout dan, is ook een healthy snack. ^^

    BeantwoordenVerwijderen