Translate

dinsdag 16 april 2013

Natuurlijke hulpmiddeltjes voor wittere tanden


Lachen is gratis. Maar je tanden witter laten maken, kost vaak handen vol geld. Hieronder vind je een aantal tips om je tanden op een natuurlijke manier wit te houden én te krijgen. Lees vlug verder.
you don't have to pay for a smile ♥ | via Tumblr
1. CITROENSAP
Tumblr_mkzlnsplno1s89zbzo1_500_large
josefinalice | via TumblrCitroensap is een heel efficiënte, maar tegelijkertijd ook heel gevaarlijke manier om je tanden witter te doen lijken. De beste manier om citroen op je tanden aan te brengen, is om het te mengen met natriumcarbonaat. Poets hierna je tanden met dit bruisende mengsel. Maar laat het niet langer dan 1 min op je tanden zitten, want het kan blijvende schade verrichten! Poets je tanden achteraf nog eens met tandpasta om overgebleven restjes te verwijderen.
2. AARBEI
Natuurlijk is niet iedereen even dol op citroen. Maar je kan ook voor aardbeien kiezen, vanwege hun zuren zijn ze natuurlijke witmakers. Wanneer je het hartje van de aardbei, het witte gedeelte over je tanden wrijft, zal je merken dat ze meteen witter worden.
3. APPELS
Résultats Google Recherche d'images correspondant à http://www.wall321.com/thumbnails/detail/20120719/fruits%20green%20apples%20apples%201440x900%20wallpaper_www.wall321.com_11.jpg
Ook appels bevatten zuren die je tanden witter maken. Hoe zuurder de appel, hoe witter je tanden zullen worden.
4. SINAASAPPELSCHIL
Als je last hebt van gele tanden, kan ook een sinaasappelschil je redder in nood zijn. Wrijf de binnenkant van de schil dagelijks over je tanden en laat het ongeveer 2 minuutjes intrekken. Spoel ook hierna je mond met water en poets je tanden achteraf extra met tandpasta.
wonderlandxoxo5. AZIJN
Allesbehalve lekker is het om je mond met azijn te poetsen. Maar het werkt wél. Je mag dit maar 1 keer om de drie maanden doen en zeker niet langer dan een minuut. Dit is anders te schadelijk voor je tanden.
6. KRUIDNAGEL
Ffeac3b8a5cd11e29bea22000a1f90d2_6_largeOok dit wordt gebruikt om tanden witter te maken. Je kunt op een gedroogd kruidnagelbloemetje kauwen, maar dit is niet echt aangenaam. Wat ook mogelijk is om 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en daar je tanden mee te poetsen. Het heeft als extra voordeel dat het je een frisse adem geeft!
7. KURKUMA
Gek genoeg is dit poeder knalgeel. Als je verse geelwortel snijdt worden je vingers ook knalgeel. Maar het eten van kurkuma en het ermee poetsen zorgen niet voor gele tanden, maar je krijgt er juist een hagelwit gebit van.
8. GROENTEN
love | TumblrSelderij, spinazie, broccoli en wortels 'scrubben' je tanden als het ware. De moleculen die je tanden verkleuren zullen nu geen kans krijgen om zich te hechten.
9. LIPPENSTIFT
Een snelle tip om je tanden witter te laten lijken, is lippenstift in de juiste kleur. Als je gele tanden hebt, vermijd dan donkere tinten en glanzende lipgloss. Kies liever voor natuurlijke nude tinten of een roze lipstick met een blauwe ondertoon. Zijn je tanden eerder grijzig? Vermijd dan absoluut rode lipstick met een blauwe ondertoon en ga juist voor lichtroze kleuren die gebaseerd zijn op bruintinten.
10. ACCESSOIRES
Zilveren en witte accessoires laten je tanden meer stralen dan goudtinten. Kies dus voor lichte sjaaltjes, oorbellen en kettingen in zilver of wit.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Maar ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie voor wittere tanden zorgen?

Liefs, 
J.



6 opmerkingen:

  1. Handigg! Ik wist het alleen van aardbeien eigenlijk xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! Ik wist wel dat in verschillende soorten fruit de zuren zaten die de boel bleken, maar niet in appels. Ohnomnomnom!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een handige tips, heel veel nieuwe dingetjes - meeste wist ik niet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke tips, maar al die fruit zuren zijn wel heel slecht voor je tanden..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke tips!

    Ik ga er zeker weten een paar proberen om te kijken of dat het bij mij resultaat boekt.

    BeantwoordenVerwijderen